Grizzly wilde zalmolie 2000ml

Vorige Artikel 4 van 4
52,50 (inclusief btw)

Grizzly wilde zalmolie 2000ml

  • Wilde zalmolie afkomstig uit Alaska
  • Uitstekend voor een droge en jeukende huid
  • Voor een zachte, glanzende vacht
  • ondersteuning bij gewrichtsontstekingen
  • Rijk aroma waar honden en katten verzot op zijn
  • Ondersteunt het immuunsysteem 
  • Zorgt voor meer energie
  • Stimuleert de bloedsomloop, goed voor hart en bloeddruk
  • Handige fles met doseerpomp – gemakkelijk te gebruiken

 

Waarom wilde zalm?

De zalm die wij het best kennen is kweekzalm (atlantische oceaan, noorwegen, schotland...). Die leven in grote kooien in zee, met velen op elkaar waardoor ze een erg beperkte bewegingsruimte hebben. Kweekzalm wordt gevoed met (groenten/granen)korrels en bevatten een hoge dosis pesticiden en antibiotica.  

Wilde zalm vangt zijn eigen voedsel en leeft vrij. Als je het zalmvlees zou bekijken valt het ook op dat wilde zalm veel minder witte lijnen heeft en veel lichter-roze is van kleur. Wilde zalm heeft ook een veel hogere dosis omega 3 vetzuren.

Kweekzalm heeft gemiddeld een omega3/omega6 verhouding van 3/1, terwijl wilde zalmolie een gemiddelde verhouding heeft van 10/1 !


Wat zijn omega-3 vetzuren?

Omega-3 vetzuren behoren tot de meervoudig onverzadigde vetten, een van de vier vetsoorten die dieren en mensen uit voeding halen. De andere zijn cholesterol, verzadigd vet en enkelvoudig onverzadigd vet. Alle meervoudig onverzadigde vetten, inclusief omega-3 vetzuren, worden steeds meer erkend als zijnde belangrijk voor de gezondheid. Sommige artsen en wetenschappers denken dat een te hoge consumptie van voedsel rijk aan verzadigde vetten, bijdraagt aan de ontwikkeling van degeneratieve ziektes zoals hartziektes en zelfs kanker. Meervoudig onverzadigde vetzuren echter zijn gezond voor mens en dier. Omega-3 vetzuren die voornamelijk voorkomen in koudwatervis, vallen onder deze categorie, samen met omega-6 vetzuren die voorkomen in zaden, de meeste plantaardige oliën, gevogelte en eieren.

Waarom zijn omega-3 vetzuren zo belangrijk?

Omega-3 vetzuren (en een omega-6) worden als belangrijk beschouwd omdat zij noodzakelijk zijn om in goede gezondheid te blijven. Het zijn belangrijke bouwstenen voor een gezond hart en een sterk immuunsysteem van uw hond of kat. Grizzly zalmolie bevat verschillende omega-3 vetzuren waaronder DHA en EPA, wat het de beste bron maakt van deze voedingsstoffen.

Er bestaan verschillende soorten omega-3 vetzuren

De belangrijkste omega-3 vetzuren zijn eicosapentaeenzuur (EPA) en docosahexaeenzuur (DHA), beide aanwezig in vette koudwatervis zoals zalm, tonijn en makreel. Plantaardige voeding bevat zelden EPA of DHA, met uitzondering van vers zeewier.

Een derde omega-3 vetzuur, alfa linolzuur (ALA) genaamd, komt vooral voor in donkere bladgroente, lijnzaadolie en sommige plantaardige oliën. ALA wordt niet direct opgenomen door zoogdieren omdat het eerst in verschillende stappen door enzymen moet worden omgezet in een bruikbare vorm zoals EPA. Wetenschappers hebben aangetoond dat honden slechts een fractie van ALA benutten, terwijl katten een van de stofwisselingsenzymen missen om ALA te gebruiken. Bovendien hebben sommige honden grote moeite om ALA te benutten, vooral als er tijdens de omzetting grote hoeveelheden "concurrerende" omega-6 vetzuren aanwezig zijn. Deze arme honden hebben voortdurend last van huidproblemen tenzij hun voeding wordt aangevuld met EPA in bijvoorbeeld zalmolie.

Totaal vetzuren C:20 en hoger

 

49,7%

Totaal ω-3 vetzuren

 

30,6%

Totaal ω-6 vetzuren

 

3,3%

Totaal verzadigde vetzuren

 

20,6%

Totaal onverzadigde vetzuren

 

42,2%

Totaal meervoudig onverzadigde vetzuren

 

34,9%

 

© 2016 - 2021 Pawz Deli | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel