VOEDINGSADVIES: (bron en uitgebreide info www.knagers.net)

1. Hooi en gras

Het spijsverteringstelsel van een konijn is gebouwd op vezelrijk en caloriearm voer. Ze hebben de ruwe vezels nodig om hun darmen te laten bewegen. Daarom is hooi het allerbelangrijkste dat een konijn moet eten. Gras is uiteraard ook geschikt als ruwvoer maar geef nooit gemaaid gras! Dit kan gas veroorzaken! Geplukt gras mag wel. 

2. Groenvoer (groenten, kruiden, planten enz.) en fruit

Het konijn is van nature een planteneter dus er is niets natuurlijker dan een konijn veel variatie aan groenten, planten en kruiden aan te bieden. In het wild knabbelt een konijn ook aan van alles maar nooit van één soort veel. Daarom is het belangrijk dat wij dit zo goed mogelijk proberen na te bootsen. Bied dus altijd minstens 3 soorten groenvoer aan je konijn aan maar liefst nog meer. 

In tegenstelling tot het cliché is het met wortels oppassen, die kan je beter met mate geven omdat ze veel suikers bevatten en teveel blindedarmkeutels kunnen veroorzaken. Om dezelfde reden is het ook oppassen geblazen met fruit.

Een lijst met verboden/giftige groenten en fruit vind je hier.

3. Droogvoer

Gemengd voer of briks (bruin/groene staafjes)? Goed droogvoer is belangrijk omdat wij onze konijnen niet zo een grote variatie aan wilde planten en kruiden kunnen aanbieden als wilde konijnen eten. Door droogvoer te eten krijgen ze toch de nodige vitaminen. Gemengd voer bevat over het algemeen meer vetten en suikers en je loopt het risico dat jouw konijn enkel de lekkere dingen eruit pikt. Goed voer bestaat uit goede grondstoffen (zonder pesticiden) en 13-14% eiwit, 3% of minder vet, 14% of meer vezels, 10% of minder as, 1% of minder calcium.

Verder is het belangrijk dat er geen extra stoffen aan toe zijn gevoegd zoals Robenidine of Meticlorpindol (middelen om coccidiose tegen te gaan), ethoxyquine (landbouwgif), conserveringmiddelen, extra vitamine C en kunstmatige kleurstoffen.

OPGELET  MET EXTRAATJES ZOALS KNAAGSTOKKEN, DEZE ZITTEN MEESTAL BOMVOL SUIKER. KNAAGSTENEN KUNNEN BLAASGRUIS EN STENEN VEROORZAKEN.

 • Brit Rabbit Adult 1,5 kg
  Brit Rabbit Adult 1,5 kg
  9,95
 • Brit Rabbit Junior 1,5 kg
  Brit Rabbit Junior 1,5 kg
  9,95
 • Brit Rabbit Senior 1,5 kg
  Brit Rabbit Senior 1,5 kg
  9,95
 • Brit Cavia/Guinea Pig 1,5 kg
  Brit Cavia/Guinea Pig 1,5 kg
  9,95
 • Brit Hamster 300gr
  Brit Hamster 300gr
  3,35
© 2016 - 2020 Pawz Deli | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel